STÖDBOENDE

Stöd & boende för våldsutsatta kvinnor och barn


I vårt samhälle finns ett stort och dessvärre växande problem, våld i nära relationer. Våldet som förekommer kan vara av fysisk, psykisk, sexuell och ekonomisk natur och ofta upplever de som drabbas en kombination av dessa.

Dom drabbade är ofta kvinnor och barn. Vi på HosHanna erbjuder boende där gemenskap och trygghet i en hemtrevlig miljö kan bidra till återhämtning. Vi finns på flertal orter i Storstockholms området.

Vi erbjuder eget rum i lägenhet där kök, vardagsrum, dusch/wc samt gemensamhetsutrymmen delas med andra boenden på stödboendet. För den eller dom där behovet finns kan vi erbjuda enskilda rum och lägenheter utrustade med pentry/kök, dusch och wc. I de enskilda rum och lägenheter vi erbjuder välkomnar vi även husdjur. Tvättstugor finns att tillgå i våra fastigheter.

Vi erbjuder: 

Gemensamt boende med enskilda sovrum

Enskilt rum utrustade med wifi, TV, pentry, wc/dusch, husdjur välkomnas i denna boende form

Enskild lägenhet med wifi, TV, sovrum, kök, wc/dusch, husdjur välkomnas i denna boende form

På HosHanna stödboende arbetar vi efter ett dagsschema, alla boende innefattas i våra dagliga göromål så som matlagning, städning och annan samvaro. Vi gör gemensamma utflykter, går på föreläsningar, museum, bio eller bara fikar tillsammans.

Genom placering på Hoshanna ingår följande fasta rutiner: 

Gemensam inhandling av diverse varor 2 gånger per vecka

Gemensam matlagning 1 gång per vecka

Strukturerade samtal i grupp med KBT-inriktning 1 gång per vecka

Barnanpassad aktivitet 1 gång per vecka

Utöver det fasta schemat hjälper vi till i kontakten med förskolor och skolor, vi förmedlar och hjälper till med sjukvårdskontakter, tandläkare och kontakt med övriga myndigheter. När vi inte är på plats i boendet finns vi tillgängliga per telefon då vi har jour dygnet runt, årets alla dagar.

För de placerade som har behov av enskild terapi erbjuder vi KBT- terapi i egen regi.

Vi står för engagemang, tillgänglighet och flexibilitet. Vi engagerar oss i varje person. Vi är tillgängliga dygnet runt, året runt. Vi är flexibla och anpassar insatsen till uppdragets behov.